Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Balık Koftesi


MALZEMELER

2 adet palamut
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yumurta sarısı
1 yumurta
Sıvı yağ
Galeta unu

HAZIRLANIŞI

Balıklar iyice temzilenip yıkanır.Derin bir tencereye su konup kaynatılır.Bir adet soğan dörde bölünür, balıklar birlikde kaynayan suda haşlanır.Balıklar haşlandıkdan sonra etleri kılçıklarından ayıklanır.Ekmek ıslatılıp suyu sıkılır,kalan soğan rendelenir,maydanoz ince kıyılır,yumurta,tuz,karabiber ve balık etleri birlikde yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp el ile şekil verilir.Köfteler önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.