Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Kabaklı Makarna


MALZEMELER

1 paket makarna
2 adet kabak
1 bardak kaşar peyniri rendesi
3 kaşık yağ
10 bardak su
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabaklar, yıkanıp üzerleri kazındıkdan sonra uzunlamasına 4 parçaya bölünüp küçük küçük doğranır. 1 Kaşık yağ tavada eritilir, kabaklar ilave edilir. Diğer tarafdan 10 bardak suya 1 tatlı kaşık tuz atılıp kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca makarnalar atılıp haşlanır. Makarnalar yumuşağınca ocakdan alınarak suyu süzülür. Soğumadan tekrar tencereye alınıp 2 kaşık erimiş yağ ve rende kaşar peyniri eklenip karıştırılır.Pişirilen kabaklar da tencereye alınıp sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.