Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Tavuk Gogsu


MALZEMELER

1 lt süt
1 fincan pirinç  unu
1 su bardağı toz şeker
Haşlanmış yarım tavuk göğsü

HAZIRLANIŞI

Haşlanmış tavuk göğsü didiklenerek liflerine ayrılır. Suya konup bekletilir. Süt tencereye alınıp kaynatılır. Sudaki tavuk göğüsleri sudan çıkarılıp el ile sıkılır. Pirinç unu ve nişasta bir kaba konulur. Eritilen nişasta ve pirinç unu tenceredeki süte eklenir. Şeker de ilave edilir. Fazla suyu sıkılan tavuk göğüsleri havanda iyice ezilir. İyice ezilen tavuk göğsü süte ilave edilip her tarafından karıştırılmaya devam edilir. Sakız gibi olunca ocakdan alınır. Hemen servis tabaklarına bölüştürülüp üstlerine tarçın veya fıstık serpilir. Servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.