Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Galacos

MALZEMELER

250gr yaşil mercimek
200gr tereyağı
Yarım kg kıyma 
1 adet iri soğan
250gr gurut ( kurutulmuş ayran süzme veya yoğurt süzmesi )

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Salça ve kıyma eklenir. Kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Ardından yeşl mercimekler ve su eklenerek mercimekler iyice yumuşağıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafdan gurut veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynayıncaya kadar ısıtılır. Kaynamamasına özen gösterilir, aksi halde kesilebilir. Hazırlanan bu karışım önceden tabağa doğranan bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Üzerine yağlı mercimek ilave edilerek sevis edilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.