Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Erik Yahnisi


Malzemeler
* 500 gr orta yağlı kemikli veya kemiksiz böbrek yatağı veya kol,kürek koyun eti
* 250 gr kara erik kurusu
* 2 soğan (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı Sana
* l çay kaşığı tarçın
* l çorba kaşığı şeker
* Tuz

...

Erik Yahnisi tarifi

1. Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereye üzerini örtecek kadar su koyup,haşlayın.
2. Kaynamaya başlayınca,kevgirle köpüğünü alın.
3. Haşlanınca,eti sudan çıkartın;güzelce süzün.
4. Üzerine rende soğan sıvayın;tuzunu serpin ve tavada Sana ile kızartın.
5. Etin içinde haşlandığı suyu,ete ilave edin; tarçın ve şeker katarak kaynatın.
6. Erik kurularını etten artan yağda kızartın.
7. Et pişince,erikleri ilave edin ve bir taşım daha pişirin.

PÜF NOKTASI:

Kuru erikleri, elin dayanacağı ılıklıktaki suda 2 saat bekletirseniz,meyve kurutma yönteminin
oluşturabileceği istenmez kokuları önlersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.