Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Kuzu Budu


Malzemeler
2 kg. kuzu budu (kemiği
çıkarttırılmış, bütün olarak)
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
...
Kuzu Budu tarifi

Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır. Dövülmüş sarmı­sak, sumak, biberiye ve tuz karıştırılır. Kuzu budu tezgâha ya­yılıp kemiğinin çıkartıldığı yere bu malzeme konulur. Kuzu budu rulo yapılır. Bir ip ile rosto sarar gibi sarılır. Fırın poşe­tine konulup 1,5-2 saat 190° fırında pişirilir. İpleri çıkartılıp kesilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.