Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Etli Kuru Sebzeler

Malzemeler
2 Bardak kuru sebzeler sebze (Baklagiller)
500 Gr.kuşbaşı et (Koyun,süt danası)
2 Soğan
2 Kaşık yağ
2-3 Domates veya 1 Kaşık salça
Tuz

...

Etli Kuru Sebzeler tarifi
Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır.Bol su ile ıslatılır.

*** Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.(Mercimek haşlanmaz)

*** İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.Soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

*** Su konup pişirilir.(2 bardak su)

*** Süzülmüş kuru sebzeler ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.

*** Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.