Malzemeler
2 Bardak kuru sebzeler sebze (Baklagiller)
500 Gr.kuşbaşı et (Koyun,süt danası)
2 Soğan
2 Kaşık yağ
2-3 Domates veya 1 Kaşık salça
Tuz
...
Etli Kuru Sebzeler tarifi
Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır.Bol su ile ıslatılır.
*** Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.(Mercimek haşlanmaz)
*** İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.Soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
*** Su konup pişirilir.(2 bardak su)
*** Süzülmüş kuru sebzeler ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.
*** Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır.
2 Bardak kuru sebzeler sebze (Baklagiller)
500 Gr.kuşbaşı et (Koyun,süt danası)
2 Soğan
2 Kaşık yağ
2-3 Domates veya 1 Kaşık salça
Tuz
...
Etli Kuru Sebzeler tarifi
Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır.Bol su ile ıslatılır.
*** Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.(Mercimek haşlanmaz)
*** İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.Soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
*** Su konup pişirilir.(2 bardak su)
*** Süzülmüş kuru sebzeler ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.
*** Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.