Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

8 Aralık 2012 Cumartesi

Firinda Dana Rosto



Malzemeler:

750 gram dilimlenmiş rostoluk dana eti
2 adet domates
6-7 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı et suyu ya da sıcak su
Yapılışı:

Etleri baharat ile terbiyeleyelim.
Tavaya sıvı yağı koyup etlerin her iki tarafını da güzelce kızartalım.
Kızarttığımız etleri bir fırın kabına alalım.
Domateslerin kabuklarını soyup,irice dilimleyelim.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp,dikine ikiye keselim.
Fırın kabına yerleştirdiğimiz etlerin üstüne bir silim domates ve dilim biber yerleştirelim.
Salçayı sıcak su ile karıştırıp etlerin üzerine gezdirelim.
Etleri kızartmak için kullandığımız sıvı yağdan kalanı da etlerin üzerine gezdirip fırına verelim.
200C de 25 dakika kadar pişirelim.
Dilerseniz üzerinin yanmaması için aluminyum folyo kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.