Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Kiremitte Alabalik


Kiremitte köfte olur da, kiremitte balık olmaz mı?  Kiremitte yemek tarifi sevenlerin ve balık yemeklerinden hoşlananların vazgeçemeyeceği lezzetli bir balık tarifi sizleri bekliyor.

Malzemeleri:

* 1 adet porsiyonluk alabalık (400 gr.)
* 1 adet dilimlenmiş domates
* 100 gr. taze mantar
* 1 adet yeşil biber
* 2 dilim halka kesilmiş kuru soğan
* 2 diş dilimlenmiş sarımsak
* 1/2 adet soyulmuş, dilimlenmiş limon
* 1 adet defne yaprağı
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 dal maydanoz
* Tuz
* karabiber

Hazırlanışı:
1. Alabalığın karnı açılarak içi, solungaçları ve yüzgeçleri temizlenir. Soğuk su ile yıkanır.
2. Kiremidin üzerine önce limonlar, domatesin yarısı ve diğer malzemeler konulur. Temizlenen alabalık yerleştirilir.
3. Üzerine kalan yarım domates dilimler halinde yerleştirilir. Tereyağı, tuz ve karabiber konulur.
4. 150 dereceli fırında balığın üzeri kızaracak şekilde pişirilir. Sıcak sıcak kiremitte servis yapılır.
5. İsteğe göre ekmek yerine patates kızartması koyularakta servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.