Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Kagitta Alabalik Tarifi


Kağıtta balık yemeklerininde son derece lezzetli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Daha önce bir tecrübeniz olmadıysa endişeye mahal vermeyin, tarifimizi deneyin  Fırında balık yemekleri sevenler içinde lezzetli bir tarif olduğunu söylemek isteriz.

Malzemeler:

* 2 adet porsiyonluk alabalık
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 100 gr. dilimlenmiş mantar
* 2 diş kıyılmış sarımsak
* 1 adet soyulmuş, dilimlenmiş limon
* 1 adet defne yaprağı
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tutam dal maydanoz
* Tuz
* karabiber
* alimünyum folyo

 Hazırlanışı:
1. Alabalığın karnı yarılarak ayıklanır. Soğuk su ile yıkanıp iyice temizlenir.
2. Folyo kağıdı açılıp içerisine önce dilimlenmiş limonlar ve dilimlenen domateslerin yarısını dizilir. Üzerine temizlenmiş alabalıklar yerleştirilir. Üzerine kalan domates ve limon dilimleri, maydanoz, sarımsak, defne yaprağı, tereyağı, tuz, karabiber atılır.
3. Folyo kağıdının kenarları hava almayacak şekilde katlanıp kapatılır.
4. 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.