Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Firinda Çipura Tarifi


Ege ve Akdeniz ‘de bulunan ve son derece lezzetli bir balık türü olan çipura balığının, fırında soğanlı domatesli harika bir tarifi sizlerle.

Malzemeleri:

2 adet çipura
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
5-6 kiraz domates yada normal domates
zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 adet fırın poşeti

 Hazırlanışı:

  1. Çipuraları temizleyip üzerlerine derin bir çizik atın. 
  2. Temizlediğiniz balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp, tuz ve karabiber serpin.
  3. Soğanı halka halka doğrayın, patateslerinizi julyen kesip doğrayın.
  4. Kiraz domatesleri ikiye bölün ve hepsini karıştırdıktan sonra üzerlerine bir miktar yağ gezdirin.
  5. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  6. Fırın poşetinize sebzelerin yarısını yayın, ardından balıklarınızı yerleştirin.
  7. Balıkların üzerine ise kalan sebzeleri dizin.
  8. Poşetin ağzını kapatıp, bir kaç yerine bıçağın ucunu batırın.
  9. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.