Ege ve Akdeniz ‘de bulunan ve son derece lezzetli bir balık türü olan çipura balığının, fırında soğanlı domatesli harika bir tarifi sizlerle.
Malzemeleri:
2 adet çipura
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
5-6 kiraz domates yada normal domates
zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 adet fırın poşeti
Hazırlanışı:
- Çipuraları temizleyip üzerlerine derin bir çizik atın.
- Temizlediğiniz balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp, tuz ve karabiber serpin.
- Soğanı halka halka doğrayın, patateslerinizi julyen kesip doğrayın.
- Kiraz domatesleri ikiye bölün ve hepsini karıştırdıktan sonra üzerlerine bir miktar yağ gezdirin.
- Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- Fırın poşetinize sebzelerin yarısını yayın, ardından balıklarınızı yerleştirin.
- Balıkların üzerine ise kalan sebzeleri dizin.
- Poşetin ağzını kapatıp, bir kaç yerine bıçağın ucunu batırın.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.