Canlı ıstakoz ve yengeçler çok taze kokmalı ve dokunulduklarında hala hareketli ve saldırgan olmalıdırlar. Istakozlar kuyruğunu açtığınızda, onu yay gibi sertçe geri çekmelidir. Yengeçler büyüklüklerine oranla daha ağır gelmelidirler, ancak bunun kabuklarının içindeki sudan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dikkat etmelisiniz. Yengeçleri salladığınızda çalkalanan su sesi duymanız iyi bir işaret değildir. Kabukları yumuşak olmamalı, yarıklar ve delikler barındırmamalıdır.
Istakozların pahalı olmaları, onları yakalamak için harcanan çabanın ne kadar yoğun olduğunu yansıtır. Istakoz ve yengeçlerin her iki kıskaçlarının da yerinde olup olmadığına bakmak gerekir, çünkü kıskaçlardan biri genellikle dövüşler sırasında kaybedilmiştir. Kıskaçlardan biri eksikse, fiyatının daha düşük olması gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.