Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Kremalı Pazı Corbası


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 35 dak
1 demet pazı yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı etsuyu
1 su bardağı krema
1 kuru soğan
1 patates
2 çorba kaşığı un
karabiber
tuz
su
...

Tencereye tereyağını alıp üstüne yemeklik doğradığınız soğanları alıp kavurun. Daha sonra unu ilave edip karıştırın.
Üstüne küçük, küçük doğranmış patatesleri ,etsuyunu ve kremayı ilave edin.İlk olarak üstüne soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip karıştırın.

Tuz ve karabiberinide atıp patatesler pişene dek kaynatın. Pazı yapraklarını ince, ince kıyıp doğrayın .Çorbayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce ekleyin. Sıcak, sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.