GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
* 2 Adet Yağsız Biftek
* 1 Adet Havuç
* 1 Adet Patates
* 6 Adet Taze Fasulye
* 1 Adet Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Diş Sarmısak
* Tuz
...
Sebzeli Biftek tarifi
1 – 4-5 bardak suyu kaynatalım.Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp,doğranmış havuç,patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim.Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
2 – Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir.Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım.Üzerine limon suyunu ekleyelim.Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim.Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım.İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.