Malzemeler
5-6 dilim kuzu kol (veya but)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
Yarım limon suyu
Tuz
...
Kuzu Kapama tarifi
Parçalara ayrılmış kuzu kol tepsinin içine alınır. Yarım limonun suyuna kekik ve tuz atılıp karıştırılır. Bu karışım ile etler ovulur. Tepsinin bir kenarına 4′e bölünmüş soğan yerleştirilip alüminyum folyo ile tepsinin ağzı kapatılır. Su ilave edilmeden 180° fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.
5-6 dilim kuzu kol (veya but)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
Yarım limon suyu
Tuz
...
Kuzu Kapama tarifi
Parçalara ayrılmış kuzu kol tepsinin içine alınır. Yarım limonun suyuna kekik ve tuz atılıp karıştırılır. Bu karışım ile etler ovulur. Tepsinin bir kenarına 4′e bölünmüş soğan yerleştirilip alüminyum folyo ile tepsinin ağzı kapatılır. Su ilave edilmeden 180° fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.