Lipsos Buğulama Malzemeler:
* 1 adet lipsos (yaklaşık 1 kg ağırlığında)
* 15 adet karides
* 1,5 su bardağı krema
* 2 su bardağı domates suyu
* 4 adet domates
* 300 gr mantar
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri
* 4 diş sarımsak
* 1 adet limon
* maydanoz
* defne yaprağı
* karabiber
* tuz
Lipsos Buğulama Yapılışı:
1. Bir tencerede tereyağının yarısı eritilir. Rendelenmiş domates ve domates suyu ilave edilir.
2. Doğranmış mantarlar, limon suyu, sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, tuz ve lipsos balığı eklenip, karıştırılır.
3. Yaklaşık 25-30 dakika kaynatılıp krema eklenir.
4. Ayrı bir tencerede kalan tereyağı eritilir ayıklanmış karidesler ilave edilip kavrulur.
5. Kavrulmuş karidesler buğulamanın üzerine dökülür.
6. Kaşar peyniri rendesi serpilip, sıcak servis yapılır.
* 1 adet lipsos (yaklaşık 1 kg ağırlığında)
* 15 adet karides
* 1,5 su bardağı krema
* 2 su bardağı domates suyu
* 4 adet domates
* 300 gr mantar
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri
* 4 diş sarımsak
* 1 adet limon
* maydanoz
* defne yaprağı
* karabiber
* tuz
Lipsos Buğulama Yapılışı:
1. Bir tencerede tereyağının yarısı eritilir. Rendelenmiş domates ve domates suyu ilave edilir.
2. Doğranmış mantarlar, limon suyu, sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, tuz ve lipsos balığı eklenip, karıştırılır.
3. Yaklaşık 25-30 dakika kaynatılıp krema eklenir.
4. Ayrı bir tencerede kalan tereyağı eritilir ayıklanmış karidesler ilave edilip kavrulur.
5. Kavrulmuş karidesler buğulamanın üzerine dökülür.
6. Kaşar peyniri rendesi serpilip, sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.