Patatesli Lüfer Fileto Malzemeler:
* 8 adet lüfer
* 4 adet patates
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet limon suyu
* maydanoz
* karabiber
* tuz
Patatesli Lüfer Fileto Yapılışı:
1. Lüfer filetoları tuzlanıp, biberlenir ve unlanır. Tavada eritilen tereyağında kızartılır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
2. Haşlanıp halka şeklinde doğranan patatesler balık kızartılan tavada tereyağında kızartılır.
3. Servis tabağına önce kızarmış patatesler yayılır. Üzerine limon suyu ve maydanoz serpiştirilir. Kızartılan lüferler yerleştirilir.
4. Kalan maydanoz üzerine konulup sıcak servis yapılır.
* 8 adet lüfer
* 4 adet patates
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet limon suyu
* maydanoz
* karabiber
* tuz
Patatesli Lüfer Fileto Yapılışı:
1. Lüfer filetoları tuzlanıp, biberlenir ve unlanır. Tavada eritilen tereyağında kızartılır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
2. Haşlanıp halka şeklinde doğranan patatesler balık kızartılan tavada tereyağında kızartılır.
3. Servis tabağına önce kızarmış patatesler yayılır. Üzerine limon suyu ve maydanoz serpiştirilir. Kızartılan lüferler yerleştirilir.
4. Kalan maydanoz üzerine konulup sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.