Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Patatesli Lufer Filetosu

Patatesli Lüfer Fileto Malzemeler:

* 8 adet lüfer
* 4 adet patates
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet limon suyu
* maydanoz
* karabiber
* tuz


Patatesli Lüfer Fileto Yapılışı:
1. Lüfer filetoları tuzlanıp, biberlenir ve unlanır. Tavada eritilen tereyağında kızartılır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
2. Haşlanıp halka şeklinde doğranan patatesler balık kızartılan tavada tereyağında kızartılır.
3. Servis tabağına önce kızarmış patatesler yayılır. Üzerine limon suyu ve maydanoz serpiştirilir. Kızartılan lüferler yerleştirilir.
4. Kalan maydanoz üzerine konulup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.