Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

8 Aralık 2012 Cumartesi

Sardalye Izgara Tarifi





Tatlarına doyum olmayan taze sardalyeleri, ızgarada sade bir şekilde pişirebilirsiniz.
Sardalye Izgara Malzemeler:

8 adet sardalye, her biri yaklaşık 50 g ağırlığında
Deniz tuzu
servis için iki bölünmüş 2 adet limon

Sardalye Izgara Yapılışı:
Sardalyeleri kafalarını ve kuyruklarını olduğu gibi bırakarak temizleyin. Keskin bir bıçakla her sardalyeye verevlemesine üçer çizik atın.

Sardalyeleri, önceden yüksek ateşte ısıtılmış ızgaraya alıp üzerlerine deniz tuzu serpin ve her yüzünü 4′er dakika boyunca kabarana ve hafifçe közlenene kadar pişirin.

Balıkları bir servis tabağına alıp üzerlerine sıkılacak limon yarımlarıyla birlikte servis edin.

ipucu: Bu yemek barbeküde yapılmaya çok elverişlidir. Balıkları kolayca çevirmek ve dağılmalarına engel olmak için, piyasada satılan sardalye büyüklüğünde telli ızgara kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.