Gerekli Malzemeler: (10 kişilik)
* 50 g deniz tuzu
* 3 yemek kaşığı ince tozşeker
* 1 tatlı kaşığı çili tozu
* 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
* 3 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
* 2 adet somon balığı filetosu, her biri yaklaşık 250 g ağırlığında
* Düz yapraklı taze maydanoz dalları,
* süsleme için Sarımsaklı mayonez, servis için.
Tuzlanmış Somon Yapılışı:
Tuzu, şekeri, çili tozunu, biberi ve kişnişi küçük bir kasede karıştırın. Karışımı elinizle filetolara yedirin.
Filetolardan birini derili yüzü aşağı gelecek şekilde sığ bir cam tabağa yerleştirin. Diğer filetoyu da derili yüzü üste gelecek şekilde üzerine yerleştirin. Folyoyla kaplayıp üzerlerine ağırlık koyun.
Balıkları 48 saat boyunca buzdolabında bekletirken, her 8 saatte bir, tabakta oluşan sıvıya bulanmaları için çevirin.
Filetoları iyice süzüp bir tahtanın üzerine aktarın. Bıçakla derisini sıyırın. Çapraz olarak ince ince doğrayın. Balıkları tabağa yerleştirip maydanoz dallarıyla süsleyin. Sarımsaklı mayonezle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.