Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

8 Aralık 2012 Cumartesi

Susamli Karides Tostlari





6 kişilik olan bu tarifi soya sosuyla ve dörtlü üçgenler halinde servis edebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
* 175 g pişmiş jumbo karides
* 2 adet taze soğan, ince doğranmış
* 2,5 cm’lik taze kök zencefil, rendelenmiş
* 2 diş sarmısak, dövülmüş
* 25 g mısır unu
* 2 tatlı kaşığı soya sosu, biraz da banmak için
* Kabukları çıkarılmış küçük bir somundan 6 dilim bayat ekmek
* 40 g susam
* Bitkisel yağ, kızartma için

Susamlı Karides tostları Yapılışı:
Karideslerin kabuklarını ayıklayıp kafalarını ve damarlarını çıkarın. Karidesleri, taze soğanları, rendelenmiş zencefili ve sarmısağı, metal bıçak ağızlı bir mutfak robotuna alın. Mısır ununu, soya sosunu ilave edip malzemeleri yoğun bir ezme kıvamını alana kadar çekin.

Ezmeyi ekmek dilimlerinin üzerine muntazam bir şekilde yayıp ekmeğe yapıştıklarından emin olacak şekilde üzerlerine susam serpin. Dilimleri üçgenler halinde kesip geniş bir tabağa tek kat halinde yerleştirdikten sonra buzdolabında 30 dakika soğutun.

Kızartma yağını geniş, ağır bir tencerede 190°C’ye kadar ısıtın. Bir kevgirle üçgenlerin yarısını susamlı yanları alta gelecek şekilde yağa daldırın ve son dakikada bir kez çevirerek 2-3 dakika kızartın. Emici bir kağıt havluda yağını süzün. Kalanları kızartırken tostları sıcak bekletin.

Tostları banmalık soya sosuyla birlikte hemen servis edin.

İpucu: Derin yağ termometreniz yoksa, yağın sıcaklığını içine atacağınız bayat bir ekmek küpüyle test edin. Ekmek 30 saniye içinde altın sarısı bir renk alıyorsa gerekli sıcaklığa ulaşılmış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.