Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Zeytin (Olea europaea)


Zeytin (Olea europaea)

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinler de şifalı bitkiler kategorisinde incelenen önemli bitkilerden bir tanesidir.

Zeytinin yararları diğer şifalı bitkiler gibi hemen etkili değildir. Genellikle vücuda yöneli olumlu işlevler yapar ve uzun vade de şifa verir. Zeytinin faydaları ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, iştah açışı, ateş düşürücü, idrar söktürücüdür. Şeker hastalığı ve tansiyon hastalığına büyük yarar sağlayan bir bitkidir. Aynı zamanda vücudun işlev yapan organlarını güçlendirir.


Zeytinin Faydaları
Zeytinin yaprakları ve içinde bulundurduğu uçucu yağlarıda çok yararlıdır. Uçucu yağları ise genellikle zeytin yağı yapımında kullanılır. Hakiki ve saf zeytin yağı tüketen kimseler ise birçok derdine şifa bulabilirler. Peki zeytinyağı nelere  şifa olur?

Kalp dostudur ve kalbi diğer zararlı yağlardan arındırır. E vitamini içerir ve vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. Kalp krizini büyük bir oradan engeller. Vücudu korur ve hücre duvarını güçlendirir. Bağışıklık sistemini gelişmesine yardımcı olur ve vücuttaki zararlı karışımların yok olmasını sağşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.