Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Dereotu


Dereotu ülkemizde sıkça rastlanan ve maydanozgiller ailesinden olan bitkilerden birisidir. Türk yemeklerinde ve salatalarda sıkça kullanılan bu bitki birçok derde de şifa olmaktadır. Dereotu hem kokusu hem de tadıyla insanı kendisine çeken ve kullanımı çok yönlü olan bir bitki olduğundan şifa bulmak isteyenler için kullanımı en kolay bitkilerden bir tanesi haline gelmiştir.


Dereotunun faydaları
Dere otunun kökleri ve çiçeği birçok rahatsızlığa iyi gelir. Bu yüzdende köklerini ayırıp sadece çiçeğini yemeliyiz diye düşünmemelisiniz. Dere otunun faydaları ise gerçekten çok fazladır. Dereotu iştah açar, soğuk algınlığına iyi gelir, kanseri önler, kemik gelişimine olum yönde etki sağlar, hazmı kolaylaştırarak zayıflamaya olanak sağlar, enerji verir, vücutsal hormonları büyük oradan düzenler ve ağrı kesici olarak kullanılabilir. Bunların yanı sıra yeni doğum yapmış anneler için süt arttırma işlevi görür. Fakat hamilelik döneminde yenmemesi gerekir. Çünkü içerisindeki bazı toksinler hamilelerde yan etkiler yapmaktadır.

Dereotunu ise kaynatarak suyunu içebilir, yemeklerde veya salatalarda kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra direk dereotunu yiyerek de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.