Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

26 Mayıs 2013 Pazar

Kahveli Dondurma

Malzemeler:

Yarım su bardağı çekirdek kahve
3 Su bardağı krema
250 gr eritmelik çikolata
1 Su bardağı tozşeker
6 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
 
 

 
Hazırlanışı:

 Bir tencerede çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın.
Orta ateşte karışımı kaynama noktasına gelene dek tutun.
Çikolatayı ilave edin.
Tencereyi ocaktan alın.
1 dakika bekleyin ve karıştırın.
Şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kaba alın.
Yumuşak ve koyu bir kıvam alana dek çırpın.
Sütle karıştırın.
Azar azar kahveli karışımı ekleyin.
Yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın.
Çekirdek kahveleri iyice tadını verdikten sonra küçük bir kaşıkla çıkartın.
Kahve-krema karışımını tencereye alın.
Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Karışımı çukur bir karışıma doldurun.
Buzluğa yerleştirin.
Katılaştığında buzluktan çıkarıp, mikserle 5 dakika çırpın.
Kabın üzerini streç filmle kapatın.
Tekrar buzluğa yerleştirip, karışım katılaştığında buzluktan çıkarın.
Mikserle 10 dakika çırpın.
Üzerini streç filmle kapatın.
Kabı tekrar buzluğa yerleştirin.
Buzlukta donana dek bekletin.
Buzlukta soğutulmuş dondurma kasesinde veya kuplarda servis yapın.