Malzemeler:
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay kaşığı salep
Yarım litre süt
Hazırlanışı:
Tencereye önce şekeri alın.
Üzerine salep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin.
Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun.
Sonra alüminyum bir kaba alın.
Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın.
Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yükseltin.
Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay kaşığı salep
Yarım litre süt
Hazırlanışı:
Tencereye önce şekeri alın.
Üzerine salep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin.
Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğurun.
Sonra alüminyum bir kaba alın.
Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın.
Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.
2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yükseltin.
Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.