Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

26 Mayıs 2013 Pazar

Sufle Dondurma Tarifi

Malzemeler:

4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 Paket vanilya
200 gr çilek
1 Su bardağı krema
Yarım likör bardağı konyak
 
Süslemek için:
Nane yaprakları
 
 
 
Hazırlanışı:

2 Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.
Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun.
Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin.
Çileklerin yarısını püre haline getirin.
Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın.
Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın.
Konyağı ekleyin.
Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufle kaplarına aktarın.
Buzluğa koyarak bir gece bekletin.
Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın.