Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

26 Mayıs 2013 Pazar

Sütlü Vanilyalı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

500 Gr süt (2,5 su bardağı)
5 Gr salep (1 çorba kaşığı)
150 Gr şeker (3 kahve fincanı)
1 Çay kaşığı vanilya
 
 
 
Hazırlanışı:

2.5 su bardağı sütle, şekerin yarısını bir tencereye alıp, ısıtın.
Geriye kalan şekeri, salep ve vanilyayı karıştırın.
Süt kaynamak üzereyken vanilyalı karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp savurarak soğutun.
Bir kaba koyup, buzluğa atın.
Donana kadar 2 saatte bir çıkararak karıştırın.
İyice donduktan sonra servis yapın.