Malzemeler:
2 Su bardağından iki parmak az tatlandırılmış ve buharlaştırılmış süt
1.5 Su bardağı krema
1.5 Su bardağı süt
1 Paket vanilya veya yarım çay kaşığı vanilya esansı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir kaba alın.
İyice karışana dek çırpın.
Derin bir kek kalıbına veya buzdolabı kabına koyun ve buzluğa yerleştirin.
Karışım sertleşmeye başlayana kadar dondurun ve dondurmayı buzluktan alın.
Soğutulmuş bir karıştırma kabına koyun.
Buz kristalcikleri kırılana dek 5 dakika kadar çırpın.
Tekrar buzdolabı kabına koyup, sertleşene dek soğutun.
Dondurmayı servis yapmadan 20-30 dakika kadar önce buzluktan çıkarın.
NOT : Dilerseniz dondurmayı ilk buzluğa koymadan önce bu malzemelerden herhangi birini katabilirsiniz.
Çikolata :250 gr sütsüz çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı dondurmaya buzdolabına koymadan hemen önce koyun ve karıştırın.
Sonra buzdolabında donmaya bırakın.
Çilek :1 Paket çileği robottan geçirin.
Bir diğer paket çileği de irice parçalara ayırın.
Sonra buzluğa koyup, sertleşmeye bırakın.
Muz :3 Adet olgun muzu 1 çorba kaşığı limon suyu ile birlikte püre haline getirin.
Dondurmaya buzluğa koymadan hemen önce ekleyip, karıştırın.
Sonra donması için buzluğa koyun.
Dondurmayı dilediğiniz malzemelerle hazırladıktan sonra zenginleştirebilirsiniz.
Vanilyalı dondurmayı koymadan önce kup bardağının alt kısmına karamel sosu dökün.
üzerine bir kat vanilyalı dondurma ilave edin.
Dövülmüş fındık, fıstık ve kuru incir parçaları ekleyin.
Tekrar vanilyalı dondurma koyun.
Haşlanarak yumuşatılmış kuru kayısı veya taze kayısı ilave edin.
En üste tekrar vanilyalı dondurma koyun.
Dilerseniz en üstü cevizli dondurma ile süsleyerek servis yapın.
2 Su bardağından iki parmak az tatlandırılmış ve buharlaştırılmış süt
1.5 Su bardağı krema
1.5 Su bardağı süt
1 Paket vanilya veya yarım çay kaşığı vanilya esansı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir kaba alın.
İyice karışana dek çırpın.
Derin bir kek kalıbına veya buzdolabı kabına koyun ve buzluğa yerleştirin.
Karışım sertleşmeye başlayana kadar dondurun ve dondurmayı buzluktan alın.
Soğutulmuş bir karıştırma kabına koyun.
Buz kristalcikleri kırılana dek 5 dakika kadar çırpın.
Tekrar buzdolabı kabına koyup, sertleşene dek soğutun.
Dondurmayı servis yapmadan 20-30 dakika kadar önce buzluktan çıkarın.
NOT : Dilerseniz dondurmayı ilk buzluğa koymadan önce bu malzemelerden herhangi birini katabilirsiniz.
Çikolata :250 gr sütsüz çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı dondurmaya buzdolabına koymadan hemen önce koyun ve karıştırın.
Sonra buzdolabında donmaya bırakın.
Çilek :1 Paket çileği robottan geçirin.
Bir diğer paket çileği de irice parçalara ayırın.
Sonra buzluğa koyup, sertleşmeye bırakın.
Muz :3 Adet olgun muzu 1 çorba kaşığı limon suyu ile birlikte püre haline getirin.
Dondurmaya buzluğa koymadan hemen önce ekleyip, karıştırın.
Sonra donması için buzluğa koyun.
Dondurmayı dilediğiniz malzemelerle hazırladıktan sonra zenginleştirebilirsiniz.
Vanilyalı dondurmayı koymadan önce kup bardağının alt kısmına karamel sosu dökün.
üzerine bir kat vanilyalı dondurma ilave edin.
Dövülmüş fındık, fıstık ve kuru incir parçaları ekleyin.
Tekrar vanilyalı dondurma koyun.
Haşlanarak yumuşatılmış kuru kayısı veya taze kayısı ilave edin.
En üste tekrar vanilyalı dondurma koyun.
Dilerseniz en üstü cevizli dondurma ile süsleyerek servis yapın.