Malzemeler:
3 Adet çırpılmış yumurta sarısı
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı süt
1/2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı soğutulmuş krema
3/4 Su bardağı vişne konsantresi
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.
Ocaktan alıp, bir kaba koyun.
Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.
Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.
Buzluğa koyup soğumaya bırakın.
2 saatte bir çıkarıp savurarak karıştırın.
İyice donduğunda servis yapın.
3 Adet çırpılmış yumurta sarısı
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı süt
1/2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı soğutulmuş krema
3/4 Su bardağı vişne konsantresi
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.
Ocaktan alıp, bir kaba koyun.
Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.
Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.
Buzluğa koyup soğumaya bırakın.
2 saatte bir çıkarıp savurarak karıştırın.
İyice donduğunda servis yapın.