Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

19 Temmuz 2013 Cuma

AVCI BÖREĞİ

AVCI BÖREĞİ
1/2 kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
karabibr ve tuz
1 adet yumurta
1/2 kilo süt
1.5- 2 su bardağı kadar un
tuz
siviyağ
galeta unu
1 adet yumurta

Hazırlanışı
İlk önce soğanımızı ince ince keserek az bir sıvı yağda kavuruyoruz.
Kıymayı ekledikden sonra tuzu ve biberinin dozunu ayarlayarak pişiriyoruz.
Kıyma içi soğurken krepleri hazırlayın.
Bunun için, yumurtayı çırpın.
Sütü, unu ve tuzunu ilave ederek hamuru boza kıvamında hazırlayın.
Çok az yağladıgınız teflon tavada kreplerinizi pişirin.
Kreplerin kenerına soguyan kıymalı harçdan 1-2 yemek kasığı kadar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın.
Böreklerinizi önce çirpilmis yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda her tarafı altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Kizaran böreklerinizi fazla yağini alması için havlu kağıt serili tabağa alın. Afiyet olsun