Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

18 Temmuz 2013 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEK TARİFİ

MUHALLEBİLİ KEK
kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı nescafe
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu

Tarif

Kek için tüm malzemeler sırasıyla çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Ilık suyun içinde nescafe ve şeker karıştırılıp bir kenara alınır.
Kek fırından çıktıktan yaklaşık 5 dk. sonra ( kekin yoğun sıcağı gitmiş olması lazım) bu karışım kekin üzerine dökülür.
Kek soğuyuncaya kadar da muhallebisi hazırlanır.
Süt un ve şeker karıştırılarak muhallebi yapılır.
Daha sonra içine kremşanti koyularak mikserle 2-3 dk. çırpılır.
Ilınan keke nescafeli karışım eklendikten sonra üzeri muhallebi ile kapatılır.
Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğuduktan sonra servis yapılır.