Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

18 Temmuz 2013 Perşembe

PATLICAN KEBABI TARİFİ

PATLICAN KEBABI
malzemeler;
4 patlıcan
3 çarliston biber 3 dometes yarım kilo kuşbaşı et yarım demet maydonoz tuz karabiber pulbiber istege göre acılıda yapılır patlıcanları pijama şeklinde soyun ve 4dilim yapın kızartıp kagıt peçetenin üzerine dizin soganları ince yemeklik dograyın ve bir tencerede pembeleştirin içine 1 yemek kaşıgı salça koyun ve etleri içine katın 5 ,6 dakika sürekli karışt
ırın ve kapagını kapatın et sulanıp suyunu çekince et eger sertse içine 1 su bardagı kaynamış sıcak su ilave edin tuzunu pulbiberini karabiberini katın agzı kapalı etler pişinceye kadar pişirin bir yandan da dometesleride 4 de bölün çarliston biberleride en son aşama fırın tepsisine bir kaşık et yanına bir patılcan dometes biber bu şekilde dizin isterseniz kendinizde şekil verebilir siziniz fırın tepsinize göre 250 dercede ısıtılmış fırında 200 dercede 20,25 dakika pişirin afiyet olsun yanında pirinç pilavı ve cacık süper olur afiyet olsun