Yaz Tatlısı
Malzemeler (6 kişilik)
1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Süslemek için;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
Tatlı Tarifi
1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın.
2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın.
3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın.
4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin.
5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üzerine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun.
6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalıbın üzerine koyun. Tabağın üzerine birkaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdolabında soğutun.
7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir servis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik)
1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Süslemek için;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
Tatlı Tarifi
1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın.
2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın.
3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın.
4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin.
5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üzerine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun.
6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalıbın üzerine koyun. Tabağın üzerine birkaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdolabında soğutun.
7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir servis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.