Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

25 Kasım 2012 Pazar

Buğday Çorbası Tarifi

Buğday Çorbası Tarifi


Kış akşamları için nefis bir çorba.. Yoğurtla yapılan çorbaları seviyorsanız seveceğinizi düşünüyorum. Yanında başka yemek olmasa bile doyurucu. 


Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday
3 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
7 bardak et suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
1 soğan
Tuz,kırmızıbiber


Hazırlanışı:

Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.